1 september, kerkenraadsvergadering 20.00 uur

1 oktober, Ouderencontactmiddag 14.00 uur

Zendingscommissie

Doel:
De zendingscommissie heeft als doel de gemeente zendingsbewust te maken.
Jezus zegt in Markus 16 : 15 : “Gaat heen in de gehele wereld, predikt het Evangelie aan alle creaturen”.

Zendingsavond:
Wordt één keer per jaar of in de twee jaren georganiseerd. Dan wordt iemand van de GZB of IZB of een andere zendingsorganisatie uitgenodigd. Het is altijd een avond voor de hele gemeente, voor groot en klein.

Evangelisatiewerk:
Met Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en met Kerst wordt in de gemeente IJzendoorn evangeliesatiefolders bezorgd. Met Kerst en Pasen wordt het kerkblad “Kerkklanken” huis aan huis bezorgd.
Met bid- en dankdag krijgen de kinderen in de kerk een kerkboekje, om iets over de kerkdienst in te schrijven of te tekenen.
Een keer in de twee jaar staan we als kerk ook op de jaarlijkse rommelmarkt om zo mensen in contact te brengen met het Evangelie. Op die dag is de kerk ook open om te bezichtigen.

Dagboekjes GZB:
In november worden er dagboekjes “Een Handvol Koren” verkocht.

Collecten:
Het geld uit de zendingsbussen is voor de zendingscommissie. Het geld staat bij de diaconie op de bankrekening. Er wordt door de diaconie ook gecollecteerd voor de zending. Dat maken zij over aan de desbetreffende zendingsorganisatie.

Voorzitter: Dhr. G. Hommersom (0344-643110)
Secretaresse: Mevr. A. Van Hal de Vree (0344-643338)

Preek mee luisteren:

Actuele wijzigingen: Onder het kopje "Kerk" kunt u de Kerkklanken van juli-augustus lezen.
Het Protocol voor de kerkdiensten is geplaatst.

Onder het kopje 'Kerkdiensten' is het onderdeel 'Liturgie' toegevoegd. Hier vindt u de liturgie en de eventuele vragen bij de preek voor de komende kerkdiensten.

Voor wat betreft het beleid rondom de kerkdiensten houden we ons aan de regelgeving van onze overheid.
Een Protocol voor de werkwijze in de kerkdiensten  is geplaatst onder het kopje 'Kerk-Kerklanken'. Kerkgangers dienen zich dan ook aan dat protocol te houden. Neemt u vooraf goede kennis van dit protocol!
Vanaf Juli is het aantal kerkgangers verruimd al naar gelang de ruimte in het kerkgebouw.
De scriba verstuurt uitnodigingen waarop gereageerd kan worden, waarna u bevestiging van een plaats ontvangt.
Gasten die de zondag over in IJzendoorn zijn mogen zich ook bij de scriba aanmelden via de knop 'Contact'.
In de dienst wordt weer gezongen volgens de richtlijnen van de kerk en overheid, behalve op de achterste drie rijen, zodat er ook voldoende ruimte is voor mensen die het zingen nog te risicovol vinden.
Een klein deel van de gemeente zal nog thuis meeluisteren met de verkonding van het Woord van God en meebidden voor de gemeente en de nood in de wereld en de psalmen meezingen.
De Liturgie van de diensten kunt u ook vinden onder Kerk - Kerkklanken.

Zondag 13 september
In de morgendienst staat de dienst in het teken van voorbereiding op het Heilig Avondmaal. Bedenk dat we ons allemaal moeten voorbereiden om God te ontmoeten. De preek is uit psalm 84. Het gaat over erlangen naar God.
In de avonddienst een gezegende dienst met de gastpredikant gewenst.