11 januari, Gebedskring 19.15 uur

20 januari, Ouderencontactmiddag 14.00 uur

25 januari, Kerkenraadsvergadering 20.00 uur

Vrouwenvereniging "Dorcas"

De vereniging vergadert eens in de drie weken op woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in verenigingsgebouw “De Kandelaar”. Het seizoen loopt van september tot begin mei.
Onze vereniging houdt zich bezig met bijbelstudie,  het bestuderen van Gods woord. We maken gebruik van de bijbelstudies  uit “de Hervormde Vrouw”, ons bondsblad. Wij zijn aangesloten bij “de Bond van Hervormde Vrouwenverenigingen op Gereformeerde Grondslag”.

De vereniging is toegankelijk voor alle vrouwen om ook praktisch werkzaam te zijn in de gemeente en verschillende activiteiten te organiseren. Zo zijn er creatieve ochtenden en avonden waar we bezig zijn voor de jaarlijkse verkoopdag op de derde vrijdag in november en voor andere verkoopmomenten, zoals bijv. de Duikenburgse wintermarkt in januari.
Alle zieken en ouderen van de gemeente en gemeenteleden die uit het ziekenhuis komen krijgen bezoek van de leden.

Ook bezoeken wij de bondsdag en de themaochtend in Barneveld en de regioavond van onze regio. Deze avond wordt bezocht door de verenigingen uit onze omgeving. Tijdens deze bijeenkomsten worden interessante sprekers uitgenodigd. Het is fijn om zulke momenten samen te delen en je af te vragen; hoe moeten we als Christenvrouw staan in deze samenleving?
Jaarlijks hebben  we de Kerst- en Paasviering samen met alle andere verenigingen, clubs en zondagsschool.

In de decembermaand zorgt de vrouwenvereniging voor de kerstuitdeling aan gehandicapten, zieken eenzamen en alle ouderen vanaf 70 jaar in IJzendoorn.
De vereniging verzorgt elk jaar de organisatie voor de ZOA collecte in ons dorp.

Als afsluiting van het seizoen wordt er een gezellige avond georganiseerd en gaan we nog een ontspannen dagje uit.

De contributie bedraagt 27,- euro per jaar, incl. ons maandelijks bondsblad.
Aantal leden 19 dames.
Het bestuur wordt gekozen uit de leden en bestaat uit 4 personen.

Voorzitter: Mevr. H.L.C. Hak - de Groot (0344-605785)
Secretaresse: Mevr. G. Torn Broers - Jansen 0344-642013)

Nieuwsgierig naar onze vereniging? Kom eens kijken, nieuwe leden zijn hartelijk welkom!

Actuele wijzigingen: Onder het kopje "Kerk" kunt u de nieuwste Kerkklanken lezen.

Onder het kopje 'Kerkdiensten' is het onderdeel 'Liturgie' toegevoegd. Hier vindt u de liturgie en de eventuele vragen bij de preek voor de komende kerkdiensten.

Wat betreft corona houden we ons aan de basisregels.  Dus: anderhalve meter afstand in acht nemen, handen desinfecteren en niezen of hoesten in de elleboog. Het dragen van mondkapjes stellen we als kerkenraad niet verplcht, maar we adviseren het gebruik ervan wel bij binnenkomst van het kerkgebouw totdat u plaats heeft genomen en bij het verlaten van het kerkgebouw.

U kunt naar de kerk komen zonder zich aan te hoeven melden.
(Alleen gasten vragen we wel via de website om zich aan te melden zodat we overzicht blijven houden van de contactgegevens. Hetgeen van pas kan komen na een onverhoopte uitbraak).

Een ieder is vrij om op de achterste bank/stoelen te gaan zitten. Zingen mag ook op deze plaatsen.
Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.

Laten we onze hoop op de Heere onze God stellen en bidden of Hij genezing wil schenken aan hen die getroffen worden door de ziekte die voortkomt uit een besmetting met het coronavirus. Alleen Hij kan uitkomst geven in deze moeilijke tijden. Ons past verootmoediging en schuldbelijdenis voor Zijn aangezicht, het zijn onze zonden die ons wonden, de Heere is het die genezen kan.

Zondag 30 januari
In de morgendienst een gezegende dienst met de predikant gewenst.
In de avonddienst luisteren we naar Gods Woord gericht op het zevende gebod. Dat gaat over ons huwelijk en over onze levenshouding in en buiten het huwelijk. Een gebod dat veel keer de aandacht vraagt in kerk en samenleving op een negatieve manier. Laten wij er over mogen horen hoe God het bedoeld heeft. Denkt u er over om deze dienst dan toch maar over te slaan? Ik zou niet weten met welke reden u thuis mag blijven, of niet minstens de dienst met de gemeente verbonden zal zijn. God geeft zijn geboden namelijk voor ieder! mens die Hij goed geschapen heeft, naar Zijn beeld, om dan ook als Zijn beelddrager te leven. Laat u daarin onderwijzen en toerusten tot Gods eer en tot welzijn van uw naasten.