13 - 20 juli: ds. Hak afwezig

20 - 25 juli: VBW

5 september: Gebedsbijeenkomst om 20.00 uur

Vrouwenvereniging "Dorcas"

De vereniging vergadert eens in de drie weken op woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in verenigingsgebouw “De Kandelaar”. Het seizoen loopt van september tot begin mei.
Onze vereniging houdt zich bezig met bijbelstudie,  het bestuderen van Gods woord. We maken gebruik van de bijbelstudies  uit “de Hervormde Vrouw”, ons bondsblad. Wij zijn aangesloten bij “de Bond van Hervormde Vrouwenverenigingen op Gereformeerde Grondslag”.

De vereniging is toegankelijk voor alle vrouwen om ook praktisch werkzaam te zijn in de gemeente en verschillende activiteiten te organiseren. Zo zijn er creatieve ochtenden en avonden waar we bezig zijn voor de jaarlijkse verkoopdag op de derde vrijdag in november en voor andere verkoopmomenten, zoals bijv. de Duikenburgse wintermarkt in januari.
Alle zieken en ouderen van de gemeente en gemeenteleden die uit het ziekenhuis komen krijgen bezoek van de leden.

Ook bezoeken wij de bondsdag en de themaochtend in Barneveld en de regioavond van onze regio. Deze avond wordt bezocht door de verenigingen uit onze omgeving. Tijdens deze bijeenkomsten worden interessante sprekers uitgenodigd. Het is fijn om zulke momenten samen te delen en je af te vragen; hoe moeten we als Christenvrouw staan in deze samenleving?
Jaarlijks hebben  we de Kerst- en Paasviering samen met alle andere verenigingen, clubs en zondagsschool.

In de decembermaand zorgt de vrouwenvereniging voor de kerstuitdeling aan gehandicapten, zieken eenzamen en alle ouderen vanaf 70 jaar in IJzendoorn.
De vereniging verzorgt elk jaar de organisatie voor de ZOA collecte in ons dorp.

Als afsluiting van het seizoen wordt er een gezellige avond georganiseerd en gaan we nog een ontspannen dagje uit.

De contributie bedraagt 27,- euro per jaar, incl. ons maandelijks bondsblad.
Aantal leden 19 dames.
Het bestuur wordt gekozen uit de leden en bestaat uit 4 personen.

Voorzitter: Mevr. H.L.C. Hak - de Groot (0344-605785)
Secretaresse: Mevr. G. Torn Broers - Jansen 0344-642013)

Nieuwsgierig naar onze vereniging? Kom eens kijken, nieuwe leden zijn hartelijk welkom!

Actuele wijzigingen: Onder het kopje "Kerk" kunt u de Kerkklanken van juli/augustus lezen.
Onder het kopje jeugdwerk/VBW kunt u het programmaboekje vinden.

Zondag 14 juli
In de morgen- en avonddienst gezegende diensten met de gastpredikanten gewenst.

Zondag 21 juli
VBW welkomstdienst. De preek zal gaan over 'de schat in de akker', uit Matth. 13 : 44