Woensdag 5 mei 20.30 uur, meditatie- en gebedshalfuur, online uitzending, opgave mogelijk tot max. 30 in de kerk of Kandelaar, Gal.5:1, gespreksvragen staan onder Kerk-Kerkklanken

.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn nog geen live activiteiten van clubs en verenigingen

We hopen u binnenkort als gast te mogen begroeten. Om alvast een indruk te krijgen, geven we via deze pagina wat informatie over de kerkdiensten. U weet dan wat u verwachten kunt.

Parkeren
Bij de kerk is voldoende gelegenheid om de auto te parkeren. Ook kunt u uw auto kwijt bij het verenigingsgebouw "De Kandelaar" (naast de pastorie).

Kinderoppas
Tijdens de morgendiensten is er kinderoppas. De kinderoppas bevindt zich in de bovenzaal van het verenigingsgebouw  "De Kandelaar".

Kom binnen!
Meld u in deze periode s.v.p. vooraf aan bij de scriba via de knop 'Contact'.
U gaat ons kerkgebouw binnen via de hoofdingang. De andere deuren van de kerkzaal zijn bedoeld als nooduitgangen.
De kerkenraad gaat via de consistorie de kerk binnen. Bij die ingang bevindt zich ook het toilet.
Voor een mindervalidentoilet verwijzen wij u naar het verenigingsgebouw  "de Kandelaar".
U bent vrij om een plaats te kiezen. Alleen de koster heeft een gereserveerde plek. U kunt dat zien doordat er een kaartje op die plek ligt. De galerij bij het orgel is tijdens de reguliere erediensten niet in gebruik.
Er zijn voldoende psalmboekjes in de kerk aanwezig en als gast mag u aan het einde van de dienst "De Kerkklanken" (onze kerkbode) meenemen.
Verder kunt u natuurlijk met uw vragen bij de koster terecht. Hij staat bij de ingang van de kerk op u te wachten.

De kerkdienst
De kerkdiensten beginnen ’s morgens om 10.00 uur en ’s avonds om 18.30 uur.

Wanneer u als gast aanwezig bent tijdens een dienst waarin het Heilig Avondmaal wordt gevierd en ook graag zou deelnemen aan het Heilig Avondmaal, stellen we het zeer op prijs als u vooraf contact opneemt met de predikant of met de scriba. Wanneer dit praktisch niet mogelijk is, dan stellen we een gesprek na de dienst zeer op prijs. Van de vrouwelijke gemeenteleden verwachten we dat ze met een gedekt hoofd deelnemen aan het Heilig Avondmaal.

En verder...
Het kan zijn dat u graag even met de predikant of iemand anders uit de kerkenraad wilt praten over wat u gehoord hebt en in de kerkdienst hebt ‘meegekregen’. Of u wilt onder het genot van een kopje koffie nader kennis maken.
Dat kan direct na de eredienst. Vraagt u aan de koster om dit voor u te organiseren. Het staat u vrij om ook gemeenteleden aan te spreken, die samen met u de dienst hebben bijgewoond.
Via de contactpagina kunt u ook uw vraag stellen of een opmerking plaatsen.

Wij wensen u een gezegende dienst toe!

Actuele wijzigingen: Onder het kopje "Kerk" kunt u de Kerkklanken van Maart lezen.

Onder het kopje 'Kerkdiensten' is het onderdeel 'Liturgie' toegevoegd. Hier vindt u de liturgie en de eventuele vragen bij de preek voor de komende kerkdiensten.

Voor wat betreft het beleid rondom de kerkdiensten houden we ons aan de regelgeving van onze overheid.
Een Protocol voor de werkwijze in de kerkdiensten  is geplaatst onder het kopje 'Kerk-Kerklanken'. Kerkgangers dienen zich dan ook aan dat protocol te houden. Neemt u vooraf goede kennis van dit protocol!
Vanaf Oktober is het aantal kerkgangers weer verminderd naar 30 mensen.
De scriba verstuurt uitnodigingen waarop gereageerd kan worden, waarna u bevestiging van een plaats ontvangt.
Gasten die de zondag over in IJzendoorn zijn mogen zich ook bij de scriba aanmelden via de knop 'Contact'.
In de dienst wordt gezongen volgens de mogelijkheden binnen de richtlijnen van de kerk en overheid, op de voorste rij van de banken, en door twee kerkenraadsleden en de predikant.
Wij nemen vanwege de ernst van de situatie de richtlijnen van de overheid met betrekking tot de mondkapjes over in een dringend advies die bij het binnengaan en uitgaan van de kerk te gebruiken.
Een deel van de gemeente zal thuis meeluisteren met de verkonding van het Woord van God en meebidden voor de gemeente en de nood in de wereld en de psalmen meezingen.

Zondag 9 mei
Gezegende diensten met de gastpredikanten gewenst.

Hemelvaartsdag 13 mei
'Deze Jezus, Die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze terugkomen als u Hem naar de hemel hebt zien gaan.' Hand. 1:11b Jezus heeft het zo al voorzegt in Matth.24:23-31. We staan stil bij Jezus hemelvaart en Zijn wederkomst.

Zondag 16 mei
In de morgendienst een gezegende dienst met de gastpredikant gewenst.
In de avonddienst lezen we in Deut.16:10-11 over het Wekenfeest. We overdenken de lijnen die vanuit Wetten van God heenwijzen naar het Pinksterfeest. Zoals ze voor het volk Israël een les waren, zijn ze voor ons ook een les. Om dan u te verblijden voor het aangezicht van de Heere.