31 januari: Ouderenmiddag om 14.00 uur

28 februari: Ouderenmiddag om 14.00 uur

VBW

Vakantie Bijbel Week:
Iedere eerste week van zomervakantie-midden wordt er de VakantieBijbelWeek gehouden.

Het programma voor deze week is te vinden op deze link.

Deze week heeft als doel (onkerkelijke/randkerkelijke) kinderen en jongeren met het Evangelie in aanraking te brengen, opdat zij God de Heere persoonlijk mogen leren kennen.
De VBW begint altijd op zaterdagmiddag met een fietspuzzeltocht met als afsluiting een gezamenlijke maaltijd.
Op zaterdagavond wordt de VBW dan officieel geopend met de startavond.
Op zondag preekt de predikant in het bijzonder voor de kinderen rond het thema van de VBW, het thema wat bedacht en uitgewerkt wordt door de HGJB. Na de dienst drinken we als gemeente koffie in de Kandelaar en zingen we enkele psalmen en geestelijke liederen rond het thema.
Van maandag tot donderdag begint dan de eigenlijke VBW. Vele kinderen komen dan van 9.30 - 12.15 uur naar de Kandelaar en genieten van de sketches, poppenkast, spelletjes, knutsels, het zingen. Maar bovenal wordt er elke dag een verhaal verteld uit de Bijbel.
's Avonds zijn er voor alle mensen ook nog leuke activiteiten zoals de vossenjacht, talentenjacht/talentenveiling en de zeskamp.
Met de foto's op deze site kunt u nog een verdere indruk op doen van de VBW in IJzendoorn!!!

Voorzitter: Dhr. J.C.G. Peters (0344-643780)
Secretaresse: Mevr. H. Speksnijder de Heus

Actuele wijzigingen: Onder het kopje "Kerk" kunt u de Kerkklanken van februari lezen.

Zondag 24 Februari
In de morgendienst is er bediening van het Heilig Avondmaal. 's Avonds dankzegging.
Uit Lukas 12:35-40 staan we stil bij de slaven, die zalig zijn als de heer hen wakend zal vinden. Hij zal hen aan tafel nodigen en bij hen komen om hen te dienen.
Uit Lukas 13:24 horen we dat het geloofsleven door Jezus genoemd wordt: 'strijd om binnen te gaan door de nauwe poort.' Is dat dankzegging en nabetrachting? Ja, want we loven daarin God als we opmerken wat Hij voor die strijd in het geloof allemaal geeft.
Blijft u 's morgens niet weg als u denkt dat het Heilig Avondmaal niet voor u is. Want God wil u wel geven en versterken door Zijn Woord en sacrament. Zie Zijn genade en kom door het geloof schuldbelijdend en toch vrijmoedig en verlangend tot Hem.
Blijft u 's avonds niet weg, want het geeft toch een al te ondankbare houding tegenover God als u denkt dat voor u geen dankzegging en nabetrachting nodig is. Kom met dankzegging tot Hem.

Bijbeltekst: "Het volk, dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien". (Jesaja 9: 1a)