1 september, kerkenraadsvergadering 20.00 uur

16 september, Vrouwenvereniging, 19.45 uur

1 oktober, Ouderencontactmiddag 14.00 uur

Mannenvereniging Samuel

Eens in de maand, op een woensdagavond, komt deze vereniging bijeen in ons verenigingsgebouw de Kandelaar.  Doel van de bijeenkomsten is het bespreken van Bijbelgedeelten en het ontmoeten van elkaar.
N.a.v. een Bijbelstudie in het blad 'De Hervormde Vaan' (uitgegeven door de landelijke Bond van Hervormde Mannenverenigingen op gereformeerde grondslag, waarbij de vereniging is aangesloten), wordt het Bijbelgedeelte onderling verder besproken. Wat is er gebeurd? Wat wordt er precies beschreven? Welke bedoelingen zitten er achter? Wat betekent het Bijbelgedeelte voor mij / ons / de kerk in de huidige tijd?
Het zijn allemaal vragen waarover we samen van gedachten wisselen in het licht van de Schrift. Het aantal leden van de vereniging is stabiel, tussen de 15 en 20. De leeftijd van de leden varieert van midden twintig tot in de zeventig. Het is heel verrijkend om met mannen met verschillende achtergronden en in verschillende leeftijdscategorieën de Bijbel te bestuderen. Samen naar de Bijbel (en dus naar de Heere God) luisteren en van elkaar leren, dat is de kern van de bijeenkomsten van de mannenvereniging.
Wellicht bent u een man die best graag een avond per maand samen met andere mannen zou willen nadenken over Bijbelgedeelten, maar bent u er niet aan gewend om deel te nemen aan het winterwerk binnen de kerk. Het kan moeilijk zijn dan maar zo binnen te stappen bij een bijeenkomst. We hopen echter dat, wanneer u zich aangesproken voelt om u samen met andere mannen te verdiepen in Gods Woord, u de horde zult nemen en lid zult worden van de mannenvereniging.
Als u wat meer informatie wilt krijgen over de vereniging, schroom dan niet contact op te nemen met een van de bestuursleden. U kunt ook gewoon aanschuiven bij een bijeenkomst.

Voorzitter: Vacature
Secretaris: Dhr. D.E. Peters (0344 - 644678)

Preek mee luisteren:

Actuele wijzigingen: Onder het kopje "Kerk" kunt u de Kerkklanken van juli-augustus lezen.
Het Protocol voor de kerkdiensten is geplaatst.

Onder het kopje 'Kerkdiensten' is het onderdeel 'Liturgie' toegevoegd. Hier vindt u de liturgie en de eventuele vragen bij de preek voor de komende kerkdiensten.

Voor wat betreft het beleid rondom de kerkdiensten houden we ons aan de regelgeving van onze overheid.
Een Protocol voor de werkwijze in de kerkdiensten  is geplaatst onder het kopje 'Kerk-Kerklanken'. Kerkgangers dienen zich dan ook aan dat protocol te houden. Neemt u vooraf goede kennis van dit protocol!
Vanaf Juli is het aantal kerkgangers verruimd al naar gelang de ruimte in het kerkgebouw.
De scriba verstuurt uitnodigingen waarop gereageerd kan worden, waarna u bevestiging van een plaats ontvangt.
Gasten die de zondag over in IJzendoorn zijn mogen zich ook bij de scriba aanmelden via de knop 'Contact'.
In de dienst wordt weer gezongen volgens de richtlijnen van de kerk en overheid, behalve op de achterste drie rijen, zodat er ook voldoende ruimte is voor mensen die het zingen nog te risicovol vinden.
Een klein deel van de gemeente zal nog thuis meeluisteren met de verkonding van het Woord van God en meebidden voor de gemeente en de nood in de wereld en de psalmen meezingen.
De Liturgie van de diensten kunt u ook vinden onder Kerk - Kerkklanken.

Zondag 13 september
In de morgendienst staat de dienst in het teken van voorbereiding op het Heilig Avondmaal. Bedenk dat we ons allemaal moeten voorbereiden om God te ontmoeten. De preek is uit psalm 84. Het gaat over erlangen naar God.
In de avonddienst een gezegende dienst met de gastpredikant gewenst.