20 april: Gezamenlijke Paasviering om 18.30 uur

22 mei: Vrouwenvereniging om 19.30 uur

23 mei: Gebedsbijeenkomst om 20.00 uur

Mannenvereniging Samuel

Eens in de maand, op een woensdagavond, komt deze vereniging bijeen in ons verenigingsgebouw de Kandelaar.  Doel van de bijeenkomsten is het bespreken van Bijbelgedeelten en het ontmoeten van elkaar.
N.a.v. een Bijbelstudie in het blad 'De Hervormde Vaan' (uitgegeven door de landelijke Bond van Hervormde Mannenverenigingen op gereformeerde grondslag, waarbij de vereniging is aangesloten), wordt het Bijbelgedeelte onderling verder besproken. Wat is er gebeurd? Wat wordt er precies beschreven? Welke bedoelingen zitten er achter? Wat betekent het Bijbelgedeelte voor mij / ons / de kerk in de huidige tijd?
Het zijn allemaal vragen waarover we samen van gedachten wisselen in het licht van de Schrift. Het aantal leden van de vereniging is stabiel, tussen de 15 en 20. De leeftijd van de leden varieert van midden twintig tot in de zeventig. Het is heel verrijkend om met mannen met verschillende achtergronden en in verschillende leeftijdscategorieën de Bijbel te bestuderen. Samen naar de Bijbel (en dus naar de Heere God) luisteren en van elkaar leren, dat is de kern van de bijeenkomsten van de mannenvereniging.
Wellicht bent u een man die best graag een avond per maand samen met andere mannen zou willen nadenken over Bijbelgedeelten, maar bent u er niet aan gewend om deel te nemen aan het winterwerk binnen de kerk. Het kan moeilijk zijn dan maar zo binnen te stappen bij een bijeenkomst. We hopen echter dat, wanneer u zich aangesproken voelt om u samen met andere mannen te verdiepen in Gods Woord, u de horde zult nemen en lid zult worden van de mannenvereniging.
Als u wat meer informatie wilt krijgen over de vereniging, schroom dan niet contact op te nemen met een van de bestuursleden. U kunt ook gewoon aanschuiven bij een bijeenkomst.

Voorzitter: Dhr. J.C.G. Peters (0344-643780)
Secretaris: Dhr. D.E. Peters (0344 - 644678)

Actuele wijzigingen: Onder het kopje "Kerk" kunt u de Kerkklanken van mei lezen.

Zondag 19 en 25 Mei
In de diensten van voorbereiding en bediening van het Heilig Avondmaal staan we stil bij Lukas 15: 11-32.
Een overbekende gelijkenis van de verloren zoon en de liefhebbende Vader.
God heeft ons er allen iets mee te zeggen. Laat uw plaats dus niet leeg in de kerk, maar laat merken dat God u tot inkeer brengt en dat u God zoekt. Dan zal Hij Zich ook laten vinden en u  Zijn rijke gaven van genade uitdelen. Kan God dat ook van u of jou zeggen: hij was dood, maar weer levend geworden. zij was verloren, maar weer gevonden. Dan kan er ook blijdschap en dankbaarheid zijn.

Bijbeltekst: "Hosanna, de Zoon van David! Gezegend Hij Die komt in de Naam van de Heere! Hosanna in de hoogste hemelen!". (Matth. 21: 9)