16 september: Creatieve avond om 19.30 uur

28 september: Rommelmarkt

1 oktober: Schoonmaak Kandelaar om 9.00 uur

“Gewone catechese”:
De jeugd van de gemeente dient onderwezen te worden in de inhoud van Gods Woord en de leer van de kerk, in het verlengde van de door ouders gedane doopbelofte en gericht op het doen van openbare belijdenis. Deze catechese wordt bij voorkeur in kleine groepen gegeven. In eerste instantie geschiedt dit door de predikant, wanneer dit niet mogelijk is door een catecheet of ambtsdrager. De catechese wordt gegeven in de periode eind september tot begin april. De gebruikte methode is passend bij de leeftijdsgroep, dient als leidraad voor de over te dragen stof en ook als uitgangspunt van de gesprekken.
De catechese begint wanneer de kinderen de leeftijd van 12 jaar hebben bereikt.

Belijdeniscatechese:
De belijdeniscatechese wordt door de predikant gegeven. Zij die te kennen geven zich te willen voorbereiden op het doen van openbare geloofsbelijdenis volgen een seizoen lang specifieke catechese met een verdiepend en verbredend karakter met name ten aanzien van persoonlijke levens- en geloofsvragen. Het gesprek hierover speelt hierin een belangrijke rol.

In het voorjaar volgt een persoonlijk gesprek met de predikant waarin aan de orde komt of men daadwerkelijk wil overgaan tot het doen van belijdenis. Vlak voor de “belijdeniszondag” wordt dit voornemen aan de gemeente bekend gemaakt vanaf de kansel en in het kerkblad. Op de laatste catechese-avond (aannemingsavond) heeft de kerkenraad de gelegenheid in gesprek te gaan met de aanstaande lidmaten. Tijdens dit gesprek kan er een uitwisseling zijn van  persoonlijk geloof. Op deze avond worden catechisanten aangenomen als belijdend lidmaat van de gemeente met alle rechten en plichten die hierbij behoren.

Vervolgcatechese:
De vervolgcatechese wordt ook door de predikant gegeven. Deze catechese is bedoeld voor jong-volwassenen die kort geleden belijdenis van het geloof hebben afgelegd en die zich nog te jong vinden voor de mannen - of vrouwenvereniging. Aan de hand van een methode wordt met elkaar nagedacht over Bijbelse kernwoorden/begrippen.

Actuele wijzigingen: Onder het kopje "Kerk" kunt u de Kerkklanken van september lezen.

Zondagen 22 september
's Morgens gaat de preek over Salomo en de koningin van Seba.
Wie is zij en wat komt zij doen? Wat heeft ze gehoord en wat ziet ze van Salomo en wat zegt ze uiteindelijk?
1 Kon. 10:9 'Geloofd zij de Heere, uw God, Die behagen in u heeft gehad...., omdat de HEERE Israël voor eeuwig liefheeft.' Heeft God ons ook lief? Hij is de bron! En welke taak geeft Hij dan in ons leven?
's Avonds eerst een gezegende dienst gewenst met de gastpredikant.
Daarna preekbespreking voor allen, over de morgendienst en de andere preken over Salomo.