20 april: Gezamenlijke Paasviering om 18.30 uur

22 mei: Vrouwenvereniging om 19.30 uur

23 mei: Gebedsbijeenkomst om 20.00 uur

“Gewone catechese”:
De jeugd van de gemeente dient onderwezen te worden in de inhoud van Gods Woord en de leer van de kerk, in het verlengde van de door ouders gedane doopbelofte en gericht op het doen van openbare belijdenis. Deze catechese wordt bij voorkeur in kleine groepen gegeven. In eerste instantie geschiedt dit door de predikant, wanneer dit niet mogelijk is door een catecheet of ambtsdrager. De catechese wordt gegeven in de periode eind september tot begin april. De gebruikte methode is passend bij de leeftijdsgroep, dient als leidraad voor de over te dragen stof en ook als uitgangspunt van de gesprekken.
De catechese begint wanneer de kinderen de leeftijd van 12 jaar hebben bereikt.

Belijdeniscatechese:
De belijdeniscatechese wordt door de predikant gegeven. Zij die te kennen geven zich te willen voorbereiden op het doen van openbare geloofsbelijdenis volgen een seizoen lang specifieke catechese met een verdiepend en verbredend karakter met name ten aanzien van persoonlijke levens- en geloofsvragen. Het gesprek hierover speelt hierin een belangrijke rol.

In het voorjaar volgt een persoonlijk gesprek met de predikant waarin aan de orde komt of men daadwerkelijk wil overgaan tot het doen van belijdenis. Vlak voor de “belijdeniszondag” wordt dit voornemen aan de gemeente bekend gemaakt vanaf de kansel en in het kerkblad. Op de laatste catechese-avond (aannemingsavond) heeft de kerkenraad de gelegenheid in gesprek te gaan met de aanstaande lidmaten. Tijdens dit gesprek kan er een uitwisseling zijn van  persoonlijk geloof. Op deze avond worden catechisanten aangenomen als belijdend lidmaat van de gemeente met alle rechten en plichten die hierbij behoren.

Vervolgcatechese:
De vervolgcatechese wordt ook door de predikant gegeven. Deze catechese is bedoeld voor jong-volwassenen die kort geleden belijdenis van het geloof hebben afgelegd en die zich nog te jong vinden voor de mannen - of vrouwenvereniging. Aan de hand van een methode wordt met elkaar nagedacht over Bijbelse kernwoorden/begrippen.

Actuele wijzigingen: Onder het kopje "Kerk" kunt u de Kerkklanken van mei lezen.

Zondag 19 en 25 Mei
In de diensten van voorbereiding en bediening van het Heilig Avondmaal staan we stil bij Lukas 15: 11-32.
Een overbekende gelijkenis van de verloren zoon en de liefhebbende Vader.
God heeft ons er allen iets mee te zeggen. Laat uw plaats dus niet leeg in de kerk, maar laat merken dat God u tot inkeer brengt en dat u God zoekt. Dan zal Hij Zich ook laten vinden en u  Zijn rijke gaven van genade uitdelen. Kan God dat ook van u of jou zeggen: hij was dood, maar weer levend geworden. zij was verloren, maar weer gevonden. Dan kan er ook blijdschap en dankbaarheid zijn.

Bijbeltekst: "Hosanna, de Zoon van David! Gezegend Hij Die komt in de Naam van de Heere! Hosanna in de hoogste hemelen!". (Matth. 21: 9)