11 januari, Gebedskring 19.15 uur

20 januari, Ouderencontactmiddag 14.00 uur

25 januari, Kerkenraadsvergadering 20.00 uur

“Gewone catechese”:
De jeugd van de gemeente dient onderwezen te worden in de inhoud van Gods Woord en de leer van de kerk, in het verlengde van de door ouders gedane doopbelofte en gericht op het doen van openbare belijdenis. Deze catechese wordt bij voorkeur in kleine groepen gegeven. In eerste instantie geschiedt dit door de predikant, wanneer dit niet mogelijk is door een catecheet of ambtsdrager. De catechese wordt gegeven in de periode eind september tot begin april. De gebruikte methode is passend bij de leeftijdsgroep, dient als leidraad voor de over te dragen stof en ook als uitgangspunt van de gesprekken.
De catechese begint wanneer de kinderen de leeftijd van 12 jaar hebben bereikt.

Belijdeniscatechese:
De belijdeniscatechese wordt door de predikant gegeven. Zij die te kennen geven zich te willen voorbereiden op het doen van openbare geloofsbelijdenis volgen een seizoen lang specifieke catechese met een verdiepend en verbredend karakter met name ten aanzien van persoonlijke levens- en geloofsvragen. Het gesprek hierover speelt hierin een belangrijke rol.

In het voorjaar volgt een persoonlijk gesprek met de predikant waarin aan de orde komt of men daadwerkelijk wil overgaan tot het doen van belijdenis. Vlak voor de “belijdeniszondag” wordt dit voornemen aan de gemeente bekend gemaakt vanaf de kansel en in het kerkblad. Op de laatste catechese-avond (aannemingsavond) heeft de kerkenraad de gelegenheid in gesprek te gaan met de aanstaande lidmaten. Tijdens dit gesprek kan er een uitwisseling zijn van  persoonlijk geloof. Op deze avond worden catechisanten aangenomen als belijdend lidmaat van de gemeente met alle rechten en plichten die hierbij behoren.

Vervolgcatechese:
De vervolgcatechese wordt ook door de predikant gegeven. Deze catechese is bedoeld voor jong-volwassenen die kort geleden belijdenis van het geloof hebben afgelegd en die zich nog te jong vinden voor de mannen - of vrouwenvereniging. Aan de hand van een methode wordt met elkaar nagedacht over Bijbelse kernwoorden/begrippen.

Actuele wijzigingen: Onder het kopje "Kerk" kunt u de nieuwste Kerkklanken lezen.

Onder het kopje 'Kerkdiensten' is het onderdeel 'Liturgie' toegevoegd. Hier vindt u de liturgie en de eventuele vragen bij de preek voor de komende kerkdiensten.

Wat betreft corona houden we ons aan de basisregels.  Dus: anderhalve meter afstand in acht nemen, handen desinfecteren en niezen of hoesten in de elleboog. Het dragen van mondkapjes stellen we als kerkenraad niet verplcht, maar we adviseren het gebruik ervan wel bij binnenkomst van het kerkgebouw totdat u plaats heeft genomen en bij het verlaten van het kerkgebouw.

U kunt naar de kerk komen zonder zich aan te hoeven melden.
(Alleen gasten vragen we wel via de website om zich aan te melden zodat we overzicht blijven houden van de contactgegevens. Hetgeen van pas kan komen na een onverhoopte uitbraak).

Een ieder is vrij om op de achterste bank/stoelen te gaan zitten. Zingen mag ook op deze plaatsen.
Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust.

Laten we onze hoop op de Heere onze God stellen en bidden of Hij genezing wil schenken aan hen die getroffen worden door de ziekte die voortkomt uit een besmetting met het coronavirus. Alleen Hij kan uitkomst geven in deze moeilijke tijden. Ons past verootmoediging en schuldbelijdenis voor Zijn aangezicht, het zijn onze zonden die ons wonden, de Heere is het die genezen kan.

Zondag 30 januari
In de morgendienst een gezegende dienst met de predikant gewenst.
In de avonddienst luisteren we naar Gods Woord gericht op het zevende gebod. Dat gaat over ons huwelijk en over onze levenshouding in en buiten het huwelijk. Een gebod dat veel keer de aandacht vraagt in kerk en samenleving op een negatieve manier. Laten wij er over mogen horen hoe God het bedoeld heeft. Denkt u er over om deze dienst dan toch maar over te slaan? Ik zou niet weten met welke reden u thuis mag blijven, of niet minstens de dienst met de gemeente verbonden zal zijn. God geeft zijn geboden namelijk voor ieder! mens die Hij goed geschapen heeft, naar Zijn beeld, om dan ook als Zijn beelddrager te leven. Laat u daarin onderwijzen en toerusten tot Gods eer en tot welzijn van uw naasten.