05 april, Huwelijksdienst Robin & Lotte 14.00 uur

27 april, Aubade op het kerkplein 09.00 uur

28 april, Afsluiting winterwerk 10.00 uur

“Gewone catechese”:
De jeugd van de gemeente dient onderwezen te worden in de inhoud van Gods Woord en de leer van de kerk, in het verlengde van de door ouders gedane doopbelofte en gericht op het doen van openbare belijdenis. Deze catechese wordt bij voorkeur in kleine groepen gegeven. In eerste instantie geschiedt dit door de predikant, wanneer dit niet mogelijk is door een catecheet of ambtsdrager. De catechese wordt gegeven in de periode eind september tot begin april. De gebruikte methode is passend bij de leeftijdsgroep, dient als leidraad voor de over te dragen stof en ook als uitgangspunt van de gesprekken.
De catechese begint wanneer de kinderen de leeftijd van 12 jaar hebben bereikt.

Belijdeniscatechese:
De belijdeniscatechese wordt door de predikant gegeven. Zij die te kennen geven zich te willen voorbereiden op het doen van openbare geloofsbelijdenis volgen een seizoen lang specifieke catechese met een verdiepend en verbredend karakter met name ten aanzien van persoonlijke levens- en geloofsvragen. Het gesprek hierover speelt hierin een belangrijke rol.

In het voorjaar volgt een persoonlijk gesprek met de predikant waarin aan de orde komt of men daadwerkelijk wil overgaan tot het doen van belijdenis. Vlak voor de “belijdeniszondag” wordt dit voornemen aan de gemeente bekend gemaakt vanaf de kansel en in het kerkblad. Op de laatste catechese-avond (aannemingsavond) heeft de kerkenraad de gelegenheid in gesprek te gaan met de aanstaande lidmaten. Tijdens dit gesprek kan er een uitwisseling zijn van  persoonlijk geloof. Op deze avond worden catechisanten aangenomen als belijdend lidmaat van de gemeente met alle rechten en plichten die hierbij behoren.

Vervolgcatechese:
De vervolgcatechese wordt ook door de predikant gegeven. Deze catechese is bedoeld voor jong-volwassenen die kort geleden belijdenis van het geloof hebben afgelegd en die zich nog te jong vinden voor de mannen - of vrouwenvereniging. Aan de hand van een methode wordt met elkaar nagedacht over Bijbelse kernwoorden/begrippen.

Hier vindt u het programma voor de paasviering op tweede paasdag

Hier kunt u de paasviering van 2e paasdag terugkijken

Actuele wijzigingen: Onder het kopje 'Kerkdiensten' kunt u bij 'liturgie' de desbetreffende dienst meteen terugkijken door op de eronderstaande link te drukken. Onder 'Bij ons te gast' is 'Koffiedrinken' toegevoegd.
Onder het kopje 'Kringwerk' is 'Gebedskring' toegevoegd.

Hartelijk welkom in de diensten, ook wanneer u als gast de kerkdienst bijwoont.

Zondag 14 april
De morgendienst luisteren we naar het slot van het Johannesevangelie. Jezus spreekt daar op een nieuwsgierige vraag van Petrus over Johannes. Wat hij zegt over Johannes begrijpt Petrus niet. Hij krijgt een terechtwijzend antwoord. En ook een uitnodigend bevel.
In de avonddienst gaat het over de heiligmaking van mensen door de Heilige Geest. Dan lezen we een gedeelte uit een brief van Johannes.
En! na de avonddienst is er preekbespreking. Voor jong en oud!
Hieronder het stukje dat ik naar de jongeren stuurde:
Zoals jullie zondag hoorden houden we de preek bespreking over de morgenpreek waarin het over Johannes gaat. Over een persoon uit de Bijbel is voor sommigen eenvoudig.
Anderen hebben misschien meer met een thema. De avondpreek is uit de Ned. Geloofsbelijdenis art.24. Dat gaat over heiliging of heilig leven dat de Heiligg Geest in ons werkt door te geloven.
Naar beide preken dus goed luisteren.
Vragen om die zondagmiddag vast over na te denken volgen nog wel op de website bij de liturgie.
En... als je met een heel andere vraag komt, is er ruimte genoeg om daar ook op in te gaan
Allen hartelijk welkom in beide diensten.